Un tânăr de 19 ani din judeţul Olt este suspectat că şi-a bătut mama, iar femeia a murit în urma rănilor suferite. Victima a fost găsită decedată de către soţul ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au anunţat că victima a început conflictul, lovindu-l pe fiul ei, iar femeia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 3,72.  
“În fapt, s-a stabilit că în noaptea de 21/22.11.2023, în jurul orelor 21:00 – 22.00, în timp ce se aflau în locuinţa comună din localitatea Găneasa, sat Izvoru, judeţul Olt, victima D.M., în vârstă de 43 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (3,72 gr%0), a pătruns în camera fiului său, inculpat D.N.A., adresându-i injurii, motiv pentru care acesta a ripostat, aplicându-i câteva palme peste faţă. În respectiva împrejurare, victima a început să-l îmbrâncească pe inculpat şi i-a aplicat, la rândul său o lovitură cu palma în zona feţei, fapt ce l-a determinat pe acesta să o lovească, în continuare,  cu pumnii în zona coapselor, lovituri în urma cărora victima a căzut la podea, fiindu-i provocate leziuni traumatice, care au generat decesul”, au transmis procurorii.
Anchetatorii au adăugat că tânărul a fost provocat, iar femeia provoca des scandal în familie, fiind internată în repetate rânduri pentru dezalcoolizare. 
“În raport de circumstanţele comiterii faptei, în favoarea inculpatului s-a reţinut circumstanţa atenuantă a scuzei provocării, în sensul că a acţionat pe fondul unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea victimei, produsă prin atingerea gravă a demnităţii (injurii, cuvinte jignitoare, blesteme) şi a unei stări de nervozitate determinată de atitudinea victimei de-a lungul timpului (aproximativ 12 ani), aceasta fiind cunoscută ca o consumatoare de băuturi alcoolice care provoca scandal în familie, fiind internată în mod repetat la secţia de pshiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru dezalcoolizare”, au precizat procurorii.
Ei au mai afirmat că tânărul a recunoscut comiterea faptei şi regretă cele întâmplate. 
El a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, comisă asupra unui membru de familie (mama sa) şi urmează să fie prezentat vineri, Tribunalului Olt cu propunere de arestare la domiciliu.
ŞTIRILE ZILEI - Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt au anunţat vineri, că poliţiştii au fost sesizaţi miercuri, prin apel la 112, de către un bărbat, din comuna Găneasa, cu privire la faptul că a găsit-o pe soţia sa decedată în locuinţă.
“La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Găneasa, care, din primele verificări, a identificat trupul neînsufleţit al unei femei de 43 de ani, din comuna Găneasa, judeţul Olt”, au precizat poliţiştii.
Trupul femeii a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru autopsie şi stabilirea cauzei decesului. 
De asemenea, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi au continuat cercetările pentru stabili împrejurările în care s-a produs decesul.
“În urma efectuării autopsiei medico-legale, s-a constat faptul că moartea femeii a fost violentă, iar între leziuni şi deces există legătură directă de cauzalitate”, a menţionat sursa citată.
Anchetatorii au transmis că femeia a fost agresată de către fiul ei.
“În seara zilei de 21 noiembrie 2023, pe fondul unui conflict spontan, femeii de 43 de ani, din comuna Găneasa, judeţul Olt, i-ar fi fost aplicate mai multe lovituri cu pumnii, în zona toracică, de către fiul acesteia, în vârstă de 19 ani, din aceeaşi localitate, femeia fiind găsită decedată de către soţul său, în dimineaţa zilei următoare”, au mai transmis poliţiştii.
Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.