O femeie care participa la maratonul montan Piatra Craiului a căzut sâmbătă într-o prăpastie şi a murit, iar un bărbat care a încercat să o salveze şi a căzuse şi el fracturându-şi ambele picioare, a murit în drum spre spital. Competiţia a fost întreruptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Şi bărbatul care căzuse în prăpastie încercând să ajute femeia care alunecase a murit în drum spre spital.

Conform IPJ Argeş, starea bărrbatului pe timpul transportului  s-a agravat. El a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Competiţia la care participau, Maratonul montan Piatra Craiului, a fost oprită.

- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat iniţial că două persoane au căzut întro râpă în zona Dâmbovicioara şi că la locul evenimentului au fost găsiţi o femeie in stop cardio-respirator, căreia i s-au aplicat manevre de resuscitare, şi un bărbat conştient, cu ambele picioare fracturate. La femeie ajunsese şi medicul competiţiei, iar un elicipter SMURD era pregătit să o preia.

Ulterior, a fost, însă, anunţat decesul femeii.

Atât femeia, cu cetăţenie ungară, cât şi bărbatul rănit participau la Maratonul montan Piatra Craiului.

Vineri, organizatorii anunţau participanţii la competiţie care este echipamentul obligatoriu, dat fiind că  vremea se anunţa capricioasă şi cu temperaturi scăzute, iar echipamentul urma să fie verifficat la scanarea numărului la intrarea in zona de start.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.