Patru persoane au fost rănite, una decedând. în urma unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant şi material lemnos al unei firme din localitatea Eremitu, din judeţul Mureş. Incendiul, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 4000mp, cu degajări mari de fum, a fost localizat. În sprijinul pompierilor din Mureş au fpst trimise echipaje de intervenţie din judeţele Alba şi Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Incendiul este localizat. Se acţionează perimetral pentru lichidare. Victima de cod roşu a fost declarată decedată de către echipajul medical aflat la locul evenimentului, iar cele 3 victime de cod galben sunt transportate în aceste momente la UPU Târgu Mureş”, transmite ISU Mureş.
Suprafaţa totală afectată este de aproximativ 4600 mp, iar în acest moment pompierii intervin pentru lichidarea incendiului la o suprafaţă de  aproximativ 1800 mp la 2 corpuri de clădire şi un depozit de material lemnos.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Pompierii mureşeni intervin în aceste momente pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant şi material lemnos din cadrul unui operator economic situat în localitatea Eremitu. La faţa locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă, o autoscară mecanică de intervenţie şi salvare de la înălţimi, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de suport logistic, 3 ambulanţe SMURD dintre care una cu medic, un ATPVM şi autospeciala de intervenţie cu roboţi în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Vărgata şi SVSU Eremitu”, anunţă ISU Mureş.
Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de caproximativ 4000 de mp, cu degajări mari de fum.
”Au rezultat 4 victime, sex masculin cu arsuri la nivelul corpului, 1 victima – cod rosu – inconştientă – i se aplica manevre de resuscitare, 3 victime – cod galben – preluate de catre cele 2 echipaje SMURD aflate la locul intervenţiei”, precizează salvatorii.
A fost transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin intermediul RO-ALERT pentru incendiu major.
De asemenea, a fost alertată Grupa Operativă pentru sprijinul acţiunilor de interventie.
Se deplasează în sprijin echipaje din judeţele învecinate - Cluj, Sibiu, Harghita, Bistriţa-Năsăud şi Alba. 
De la Cluj, două autospeciale de stins incendii de mare capacitate, din cadrul Detaşamentului Turda şi Punctul de Lucru Floreşti, se deplasează în sprijinul pompierilor mureşeni, respectiv în municipiile Târgu Mureş şi Târnăveni, pentru a asigura intervenţiile curente pe timpul desfăşurării operaţiunilor de stingere a incendiului.
De asemenea, conform ISU Alba, oautospecială de stins incendii de mare capacitate (AT10.000), din cadrul Detaşamentului de pompieri Alba Iulia, se deplasează către locul incendiului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.