Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la o hală de producţie a hârtiei şi maselor plastice din Galaţi, la faţa locului acţionând şase echipaje de stingere şi un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime. Intervenţia pompierilor este foarte dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate şi a fumului dens. Pompierii au anunţat că flăcările s-au extins şi la acoperişul unui restaurant din vecinătate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 00:07 Galaţi: Traficul rutier s-a reluat în zona depozitului cuprins de un incendiu puternic, dar maşinile circulă cu dificultate. Incendiul, încă nestins

Traficul rutier oprit luni seara, la ieşirea din municipiul Galaţi, pentru a facilita intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului de la depozitul de hârtie şi mase plastice care a cuprins şi acoperişul unui restaurant a fost reluat aproape de miezul nopţii, dar maşinile circulă cu dificultate. Incendiul continuă să se manifeste şi au fost chemaţi în ajutor pompieri de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Brăila şi Vrancea.

"S-a dat drumul la trafic, dar uşor; trece câte o maşină încet, astfel încât să nu afecteze furtunurile cu apă alimentate de la hidranţii de pe cealaltă parte a străzii. Există însă şi o variantă ocolitoare în zonă. Sunt şi forţe de la Poliţie, Jandarmerie, de la Poliţia Locală care dirijează traficul", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit sursei citate, incendiul continuă să se manifeste şi au fost chemaţi în ajutor şi pompieri de la ISU Brăila şi Vrancea.

"Au venit deja colegii de la Brăila, sunt 15 pompieri, mai sunt 50 ai noştri, mai sunt de la Combinat cu trei maşini, cu autoscara şi două maşini de stingere, sunt şi două cisterne de la Apă-Canal. Aşteptăm să vină şi colegii de la Vrancea cu scara", a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

UPDATE 22:25 Incendiul s-a extins la acoperişul unui restaurant

Flăcările care au cuprins, luni seara, un depozit de hârtie şi mase plastice din municipiul Galaţi s-au extins şi la acoperişul clădirii unui restaurant din apropiere, în timp ce în sprijinul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi pentru stingerea incendiului la faţa locului au ajuns şi trei autospeciale de la Combinatul ArcelorMittal.

"Incendiul s-a extins şi la acoperişul restaurantului din vecinătate; nu au fost persoane evacuate pentru că nimeni nu era în interior, dar au fost scoase mai multe bunuri. Sunt aici şi trei maşini de la CSI de la Combinat şi s-au chemat în sprijin şi colegi din Vrancea şi Brăila", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. 

UPDATE 20:50 Traficul rutier la ieşirea din Galaţi, întrerupt pentru a facilita intervenţia pompierilor la stingerea incendiului de la depozitul de hârtie şi mase plastice

Traficul rutier la ieşirea din muncipiul Galaţi, pe prelungirea străzii Traian, a fost întrerupt, luni seară, pentru a facilita intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului care se manifestă în continuare la un depozit de hârtie şi mase plastice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, luni seară, corespondentului News.ro că traficul rutier pe prelungirea străzii Traian a fost oprit pentru ca pompierii care intervin pentru stingerea incendiului să aibă acces la hidranţi.

"Hidranţii sunt pe cealaltă parte a străzii şi, pentru ca furtunurile să nu fie obturate, s-a decis oprirea traficului rutier", a spus Chiriţă.

El a precizat că, în prezent, se acţionează cu zece autospeciale pentru stingerea incendiului violent izbucnit la un depozit de hârtie şi mase plastice şi care se manifestă violent pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi.



Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, luni seară, la o hală de producţie a hârtiei şi a maselor plastice - peturi - a izbucnit un incendiu care se manifestă violent pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi.

Până în acest moment, nu au fost înregistrate victime.

Potrivit ISU Galaţi, intervenţia pompierilor gălăţeni este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate şi a fumului dens generat de arderea materialelor plastice.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului acţionează şase echipaje de stingere şi un echipaj SMURD din cadrul ISU Galaţi.

În acest moment, pompierii intervin pentru localizarea incendiului şi limitarea propagării la clădirile din apropiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.