Baschetbaliştii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila, fiind transportaţi la spital, unde medicii i-au operat de urgenţă. Darrel Bowie, care a suferit multiple plăgi înjunghiate în urma atacului de azi-noapte, este transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală. Joseph McClain este stabil, fiind conştient. Poliţiştii spun că în timpul atacului s-ar fi folosit un cuţit şi că vizionează imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a vedea câte persoane au fost implicate în conflict. Ambasada Statele Unite la Bucureşti a transmis că a luat cunoştinţă de cazul celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi pe o terasă din Brăila şi că urmăreşte „îndeaproape” incidentul. La rândul său, preşedintele Clubului ACS Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici, a declarat, duminică, pentru News.ro, că baschetbaliştii nu au nicio vină în izbucnirea conflictului, iar străinii de la echipă sunt foarte speriaţi după incident. Potrivit unor surse judiciare, unul dintre bărbaţii căutaţi de Poliţia Brăila în urma atacului din noaptea de sâmbătă spre duminică ar fi Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, un cunoscut membru al lumii interlope din Brăila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 15:34 - Unul din principalii suspecţi în cazul celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi la Brăila ar fi un cunoscut membru al lumii interlope din oraş, închis în trecut pentru infracţiuni comise cu violenţă

Unul dintre principalii suspecţi în cazul celor doi sportivi americani înjunghiaţi la Brăila ar fi un cunoscut membru al lumii interlope din oraş, recidivist, care a fost închis în trecut pentru infracţiuni comise cu violenţă, dar si pentru proxenetism si viol, afirmă surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre bărbaţii căutaţi de Poliţia Brăila în urma atacului din noaptea de sâmbătă spre duminică ar fi Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, un cunoscut membru al lumii interlope din Brăila.

Bărbatul este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiuni comise pe teritoriul acestei ţări.  Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

De asemenea, Husein ar fi comis infracţiuni cu violenţă în anii '90.

Conform presei locale, în 1997, Dasaev, care avea 21 de ani, împreună cu câţiva membri ai unei grupări pe care ar fi condus-o, a intrat în locuinţa unui brăilean din cartierul Vidin şi l-au bătut. Cu feţele acoperite de cagule şi înarmaţi cu săbii şi topoare, membrii grupării au acţionat rapid, încercând să părăsească zona fără a lăsa urme. În 1994, acelaşi Dasaev l-ar fi bătut crunt pe un alt brăilean care a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale. Această faptă a intrat în atenţia procurorilor brăileni abia la cinci ani de la comitere şi doar după ce Dasaev intrase deja la puşcărie pentru un alt eveniment, respectiv tâlhărie şi ultraj la poliţist.

UPDATE 14:38 - Baschetbalistul Darrel Bowie, înjunghiat la Brăila, transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti

Baschetbalistul american Darrel Bowie, care a suferit multiple plăgi înjunghiate în urma atacului comis la o terasă din Braila, este transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală. Joseph McClain este stabil, fiind conştient.

Foto: Darrel Bowie

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila, dr Alina Neaşcu, medicul curant a decis transferul sportivului la Spitalul Floreasca din Capitală, nu pentru că starea lui s-ar fi înrăutăţit în ultimele ore, în urma intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, ci pentru a preîntâmpina orice eventuală complicaţie.

Cel de al doilea sportiv înjunghiat, un tânăr de 26 de ani, este duminică după-amiază conştient, cooperant, stabil, internat în continuate pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Brăila. Evoluţia sportivului este favorabilă, a mai declarat reprezentantul SJU Braila.

Este transferat Darrel Bowie, sportivul care a avut plâmânul perforat în urma atacului. 

UPDATE 13:57 - Preşedintele ACS Cuza Sport Brăila: Toţi jucătorii sunt speriaţi pentru că nişte interlopi cunoscuţi i-au atacat, vrând să braveze

Preşedintele Clubului ACS Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici, a declarat, duminică, pentru News.ro, că echipa are un regulament de ordine interioară care nu permite ieşirile jucătorilor la ore târzii, însă anunţă că nu este supărat pe cei care au ”ieşit în centrul Brăilei, nu în Vestul Sălbatic”. Totolici afirmă că baschetbaliştii nu au nicio vină în izbucnirea conflictului, iar străinii de la echipă sunt foarte speriaţi după incident.

Preşedintele Clubului ACS Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici, a anunţat că echipa are un regulament care nu le permite jucătorilor să iasă la ore târzii, dar asta nu explică ce s-a întâmplat.

”Avem un regulament de ordine interioară care nu e de acord cu ieşirile jucătorilor la orele târzii, dar ţinând cont că aceste lucruri s-au întâmplat în centrul oraşului, nu la periferie, nu în Vestiul Sălbatic, fără ca jucătorii mei să aibă vreo vină, nu pot fi supărat pe ei. În niciun stat civilizat nu se întâmplă aşa ceva. Chiar fac apel la tot ce înseamnă instituţiile statului să strângă rândurile şi să eliminăm din societate oamenii de acest gen. Încercăm de 11 ani să construim ceva frumos cu acest club şi, în urma unui astfel de atac, tot ce s-a clădit se năruieşte, din cauza unor oameni care nu au nicio treabă cu legea, ci au propria lor lege. Afectează imaginea oraşului şi pe a clubului”, a declarat Totolici.

UPDATE 12:56 - Ambasada SUA la Bucureşti urmăreşte „îndeaproape” incidentul în care au fost implicaţi baschetbaliştii americani din Brăila

Ambasada Statele Unite la Bucureşti a transmis că a luat cunoştinţă de cazul celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi pe o terasă din Brăila şi că urmăreşte „îndeaproape” incidentul.

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila, fiind transportaţi la spital, unde medicii i-au operat de urgenţă.

Ambasada SUA a transmis, duminică, agenţiei News.ro că „a luat cunoştinţă de acest caz şi urmareste îndeaproape incidentul”.

UPDATE 10:13 - Cei doi sportivi americani înjunghiaţi la Brăila sunt la Terapie Intensivă; cel care se află în stare gravă ar putea fi transferat la Bucureşti

Cei doi baschetbalişti americani înjunghiaţi pe o terasă din Brăila sunt stabili, echilibraţi, fiind internaţi la Terapie Intensivă. Cel care se află în stare gravă, ar putea fi transferat la Bucureşti.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Brăila au declarat, pentru News.ro, că sportivii care au ajuns la spital aveau multiple plăgi.

”Este vorba despre doi pacienţi, unul de 24 de ani, altul de 26 de ani, victimele unor agresiuni. Cel de 26 de ani are plăgi toracice penetrante, cel de 24 de ani multiple plăgi penetrante abdominale şi toracice. S-a intervenit chirurgical, acum se află la Terapie Intensivă, echilibraţi”, a declarat dr. Alina Neacşu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila.

Potrivit acesteia, starea celui de 24 de ani (n.r. - Darrel Bowie) este mai gravă.

”Aşteptăm evoluţia post intervenţie chirurgicală şi, dacă starea lui se deteriorează, va fi transferat la Bucureşti unde s-a luat deja legătura cu un spital”, a mai spus Alina Neacşu.

Întrebată care este natura plăgilor, Alina Neacşu a precizat că sunt multiple plăgi penetrante, cel mai probabil produse de un cuţit.

Baschetbaliştii Darrel Bowie (24 de ani) si Joseph McClain (26 de ani), de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o teresă din municipiul Brăila.

Foto: Joseph McClain 

”În jurul orei 2.00, doi cetăţeni americani au intrat într-un conflict spontan cu alte persoane aflate pe terasa unui bar din Brăila. În timpul conflictului, cei implicaţi şi-au aplicat lovituri, în final cei doi cetăţeni americani fiind înjunghiaţi. Se pare că este vorba despre un cuţit”, a declarat Geanina Niculae, din partea IPJ Brăila.

Potrivit acesteia, victimele au fost transportate la spital, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

”De asemenea, se fac cercetări specifice de identificare a celor implicaţi în conflict. La această oră se vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului. Nu se ştie câte persoane au fost implicate în conflict, se fac căutări. Nu e nimeni la audieri în acest moment”, a mai spus Niculae. 

Sportivii au fost operaţi, Bowie fiind în stare gravă, cu plămânul perforat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.