Aeronava Tarom Bruxelles-Bucureşti nu a putut decola, joi seară, pasagerii fiind ţinuţi în avion timp de aproximativ o oră şi jumătate, după care li s-a comunicat să coboare, pentru că avionul nu va putea pleca din cauza unei defecţiuni tehnice. Printre pasageri se aflau şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, mai mulţi europarlamentari şi primarul sectorului 5, Daniel Florea. Ulterior, cei aproximativ 120 de pasageri au fost anunţaţi că zborul a fost reprogramat pentru vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Aeronava a necesitat verificări suplimentare la sistemul de navigaţie.

Compania Tarom a anunţat, printr-un comunicat de presă transmis joi noapte, că aeronava a necesitat verificări suplimentare la sistemul de navigaţie.

"După evaluarea tehnică a aeronavei, compania Tarom a luat decizia reprogramării cursei ROT 374 pentru mâine, 10 noiembrie, cu o oră estimată de decolare 10:45 (ora locală). În acest moment, pasagerilor li se acordă asistenţă la sol", precizează compania.

UPDATE - Cursa a fost reprogramată pentru vineri dimineaţă

Zborul Tarom a fost reprogramat pentru vineri dimineaţă, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea, aflat şi el în aeronavă.

El a precizat că toţi cei aproximativ 120 de pasagerii vor fi cazaţi şi le vor fi asigurate transport şi masă de către Tarom. 

"Probleme tehnice sunt şi la alte companii, nu numai la Tarom", a spus secretarul de stat, întrebat despre problemele tehnice frecvente la aeronave Tarom.

Întrebat cât de vechi este avionul, el a spus că face parte din primele aeronave Boeing 737.

Cursă Tarom Bruxelles-Bucureşti, la bordul căreia se aflau ministrul Fifor, Corina Creţu, europarlamentari, anulată

Aeronava Tarom Bruxelles-Bucureşti nu a putut decola, joi seară, pasagerii fiind ţinuţi în avion timp de aproximativ o oră şi jumătate, după care li s-a comunicat să coboare, pentru că avionul nu va putea pleca din cauza unei defecţiuni tehnice. Printre pasageri se află şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, mai mulţi europarlamentari şi primarul sectorului 5, Daniel Florea.

Iniţial, căpitanul aeronavei Tarom a anunţat că avionul are o problemă care ar putea fi remediată "în 5 minute sau în 30 de minute”, apoi a revenit, spunând că problema nu a fost rezolvată şi că s-a cerut ajutorul companiei Lufthansa. Ulterior, după o oră şi 15 minute de la momentul la care aeronava trebuie să decoleze, echipajul a anunţat că defectiunea nu a putut fi remediată, iar pasagerii trebuie să coboare.

Printre pasagerii aflaţi la bordul avionului se află ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu , europarlamentarii Norica Nicolai, Viorica Dăncilă, Renate Weber şi Maria Grapini, precum şi primarul sectorului 5, Daniel Florea.

Cursa Tarom era programată să decoleze de la Bruxelles la ora 19.55 şi să aterizeze la Bucureşti la ora 23.35.

Aceasta este a treia cursă Tarom anulată din cauza defecţiunilor tehnice în interval de o lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.