Un bărbat şi o femeie, cetăţeni străini, au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti ca suspecţi într-un dosar de trafic internaţional de autoturisme de lux, furate din mai multe ţări. Prin falsificarea unor documente şi fraudarea asiguratorului, maşinile ar fi fost vândute unor persoane de bună credinţă. Astfel, se fac cercetări privind circuitul a 5 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 400.000 de euro. Ulterior, magistraţii au respins cererea de arestare preventivă a celor doi, ei fiind plasaţi sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului, judecătorul a respins propunerea de arestare preventivă pe numele celor doi, urmând ca inculpaţii să fie cercetaţi sub control judiciar.

Decizia nu este definitivă, iar procurorul poate declara contestaţie în 48 de ore.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că poliţişti de la Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în executare, miercuri, trei mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, prejudiciul fiind de 400.000 de euro.
 
”Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane de cetăţenie străină, ar desfăşura activităţi infracţionale privind traficul internaţional cu autoturisme de lux, care ar fi sustrase din mai multe ţări, având ca mod de operare fraudarea asiguratorului şi introducerea lor pe teritoriul României. Din cercetări, s-a stabilit că, prin falsificarea documentelor de provenienţă a maşinilor şi folosirea acestor documente cu ocazia omologării lor, la instituţia abilitată şi la înmatricularea definitivă în ţara noastră, în acest mod autoturismele ar fi introduse în circuitul legal şi ar fi vândute persoanelor de bună credinţă”, a arătat sursa citată.
 
De asemenea, se fac investigaţii cu privire la circuitul a 5 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 400.000 de euro.
 
Suspecţi în acest caz sunt trei persoane, doi bărbaţi, în vârstă de 25, respectiv 40 de ani şi o femeie, în vârstă de 32 de ani.
 
Aceştia sunt suspectaţi 3 infracţiuni de tăinuire, 3 infracţiuni de înşelăciune, 10 infracţiuni de fals intelectual, 10 infracţiuni de uz de fals.
 
În urma percheziţiilor făcute miercuri, au fost găsite şi ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză. Totodată, au fost depistaţi şi duşi la audieri femeia şi bărbatul de 25 de ani, în vederea continuării cercetărilor. 
 
Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, Biroul Naţional Interpol,  precum şi de sprijinul Unităţii Naţionale de Informaţii privind Pasagerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.