Un autobuz cu 40 de pasageri s-a răsturnat duminică în localitatea Costeşti, din judeţul Vaslui, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Autocarul este răsturnat pe o parte, blocând o bandă a drumului european 581, Vaslui-Bârlad. 15 persoane au fost duse la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”În urma evaluării medicale, au rezultat 15 victime, conştiente, care vor fi  transportate la Spitalul Bârlad, cu diverse traumatisme. Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat”, tranmite ISU Vaslui.
UPDATE - Toate cele 40 de persoane au ieşit din autobuz, iar din informaţiile primite la acest moment 6 dintre acestea, conştiente, ar necesita asistenţă medicală, a transmis ISU Vaslui.
UPDATE - Primele date de la faţa locului arată că în autovehicul se aflau 40 de persoane, cele mai multe dintre acestea ieşind din vehicul pe picioarele lor.
Purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu a declarat pentru News.ro că la ora transmiterii acestei ştiri trei persoane primesc îngrijiri medicale la locul accidentului ceilalţi pasageri şi şoferul vor fi evaluaţi şi, în funcţie de constatări, se va decide dacă vor fi direcţionaţi către spitale. 
Având în vedere numărul mare de persoane implicate la locul accidentului au fost trimise 10 ambulanţe, un punct medical avansat, 3 autospeciale de stingere echipate cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, două echipaje de intervenţie şi comandă.
La ora transmiterii acestei ştiri planul roşu de intervenţie este activ, fiind desfăşurat punctul medical avansat, pentru evaluarea persoanelor implicate în accident.
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Localitatea Costeşti - accident rutier în care a fost implicat un autobuz. Pentru gestionarea eficientă şi asigurarea asistenţei medicale de urgenţă tuturor persoanelor implicate, la nivelul judeţului Vaslui a fost activat Planul roşu de intervenţie”, anunţă ISU Vaslui.
 
La locul evenimentului au fost alocate 5 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, o  autospecială de stingere şi o ambulanţă SAJ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.