Un aparat de zbor s-ar fi prăbuşit, luni, în judeţul Bacău, autorităţile intervenind în zonă cu zeci de lucrărori ai structurilor MAI, dar şi cu voluntari şi un elicopter SMURD. După câteva ore în care nu s-a descoperit nimic, având în vedere că semnalul de alarmă nu s-a repetat, căutările au fost oprite, urmând a fi reluate când vor exista mai multe date.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Pompierii băcăuani au fost solicitaţi să intervină în pădurea din zona localităţii Buhoci în urma unui apel care anunţă un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni. Imediat, spre locul indicat s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, a fost anuţat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, Inspectoratul de Poliţie  Judeţean Bacău, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bacău, Salvamont Bacău şi elicopterul SMURD Iaşi, care a survolat zona până la lăsarea întunericului”, a transmis, luni seară, ISU Bacău. 

Sursa citată a precizat că s-a luat măsura alertării serviciilor pentru situaţii de urgenţă a comunelor Ungureni, Tamaş, Buhoci, Traian şi Gioseni, pentru a aloca forţe, în vederea efectuării de căutări pe arii extinse.
 
”La misiune au participat 43 de lucrători ai MAI şi 35 de voluntari (reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Bacău şi ai Serviciilor Voluntare). Începând cu ora 20:25 acţiunea de căutare s-a încheiat. În urma analizei efectuate, având în vedere faptul că semnalul sistemului de alertare nu s-a repetat, căutarea se va relua în momentul în care vom primi noi date”, a mai transmis ISU Bacău. 
 
Anchetatorii continuă cercetările pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. 

UPDATE: "În urmă cu circa 30 minute, pompierii băcăuani au fost anunţaţi de Romatsa cu privire la faptul că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultrauşor, într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci şi Ungureni", a precizat IPJ Bacău.

În acest moment, poliţiştii efectuează căutări, împreună cu echipajele de pompieri.

UPDATE: ”Pompierii băcăuani au fost solicitaţi să intervină în pădurea din zona localităţii Buhoci în urma unui apel care anunţă un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni”, a transmis ISU Bacău. 

Sursa citată a precizat că spre locul indicat se deplasează o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de descarcerare şi o maşină SMURD.

Intervenţia este în dinamică.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un aparat de zbor s-a prăbuşit, luni, în judeţul Bacău, dar deocamdată nu există prea multe informaţii cu privire la incident. 

Informaţiile iniţiale arătau că este vorba despre un MIG, dar Ministerul Apărării a menţionat că nu este implicată nicio aeronavă militară în eveniment. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.