Salvamontiştii din staţiunea Buşteni au intervenit, vineri seară, în sprijinul unui bărbat care a alunecat de pe o potecă din Bucegi şi a căzut într-o râpă, proptindu-se de un copac, cu riscul de a cădea mai departe în prăpastie. Salvatorii au ajuns la el şi l-au recuperat. Ei au precizat că bărbatul s-a oprit într-o zonă de unde, de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE:  Salvatorii au ajuns la bărbatul căzut în râpă şi l-au recuperat. 
 
”Fără echipament, fără antrenament şi fără să cunoască traseul, acesta a început să urce pe munte cu soţia şi copilul, cu toate că era foarte târziu. În prima parte a traseului, bărbatul a alunecat şi a căzut din potecă mai bine de 10 metri. Printr-o minune, s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deaspra unei săritori de peste 20 de metri, de unde, de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viaţă”, au scris salvatorii pe Facebook, vineri seară.
 
Conform acestora, turistul are 41 de ani, este din Bucureşti, iar soţia sa a fost cea care a sunat după ajutor. 
 
”Salvatorii au fost nevoiţi să stea în coloana că oricare participant la trafic, pentru că Autorităţile Statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase şi acustice în caz de urgenţă.    Astfel bărbatul care abia se ţinea ar fi putut cu uşurinţă să-şi piardă viaţă, iar că el au fost sute de victime de-a lungul anilor, a căror viaţă a atârnat de un fir de par, doar pentru că guvernanţii au ignorat aprobarea acestei legi ani la rând.  Din fericire rapiditatea deplasării  echipei de salvare în teren accidentat, a făcut că încă o viaţă de om să fie salvată în ultimul moment”, precizează Salvamont Buşteni, în postarea de pe reţeaua de socializare.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit oficialilor Salvamont Buşteni, accidentul s-a produs pe traseul Jepii Mici, unul dintre cele mai cunoscute trasee turistice din Bucegi.
 
Bărbatul a văzut de pe potecă şi a rămas proptit de trunchiul unui copac, însă în orice moment poate să casă mai departe, la vale.  
 
Salvamontiştii intervin în cadrul unei acţiuni contracronometru.
 
Reprezentanţii Salvamont au precizat că intervenţia a fost îngreunată de aglomeraţia din staţiune. Operaţiunea are loc în condiţiile în care, vineri seară, pe DN 1 care traversează oraşul Buşteni - singurul drum către Braşov - se circulă bară la bară, iar echipele de intervenţie ale Salvamont nu au voie să circule cu girofar atunci când au urgenţe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.