Un accident grav a avut loc, vineri, în Pasajul Unirii din Capitală, în care a fost implicat un autocar care transporta cetăţeni greci. În urma accidentului, o persoană a decedat, iar 24 de victime au ajuns la 4 spitale din Capitală. În autocar se aflau 47 de pasageri, toţi turişti greci. Şoferul autocarului a fost testat aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ. Ministerul Sănătăţii a precizat că starea pacienţilor este stabilă, cu excepţia unui rănit internat la Floreasca, la Terapie Intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătăţii: Pacienţii răniţi în accidentul de autocar din Pasajul Unirii sunt în stare stabilă/ Excepţie - un rănit internat la Floreasca, la ATI
CITEȘTE ȘI Traficul rutier a fost reluat în zona Pasajului Unirii, după accidentul în care a fost implicat autocarul cu turişti greci / S-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

UPDATE: La acest moment, activitatea de cercetare la faţa locului s-a încheiat, iar traficul rutier a fost reluat, circulaţia desfăşurându-se sub îndrumarea poliţiştilor din cadrul Brigăzii Rutiere. În această situaţie s-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. 

 
Cu privire la semnalizarea rutieră din zona Pasajului Unirii, menţionăm că Brigada Rutieră a Capitalei a solicitat Administraţiei Publice Locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii, suplimentarea semnalizării rutiere, în scopul preîntâmpinării producerii de evenimente rutiere.
 
Măsurile au fost implementate la sfârşitul lunii octombrie, şi au constat în instalarea unor console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificaţia "accesul interzis vehiculelor cu înălţimea  mai mare de 3,5m".

UPDATE: Rezultatul testării conducătorului auto cu aparatul DrugTest este negativ, anunţă Brigada Rutieră din Capitală. 

 

UPDATE: Astăzi, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. Din primele informaţii, rezultă că un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălţime aflat înaintea pasajului, a anunţat şi Ministerul Sănătăţii.

Ca urmare a accidentului, mai mulţi pasageri au fost răniţi, iar unii dintre aceştia au fost încarceraţi. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la spitale de urgenţă din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan şi Militar. S-au înregistrat 21 de răniţi, unul este în stare gravă şi un deces, mai precizează ministerul. 

 

UPDATE: Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, 22 de persoane au fost transportate la 4 spitale din Capitală. Pacientul care era în stop cardiac a fost declarat decedat iar un alt pacient este intubat şi a fost transferat la Spitalul Floreasca, fiind în stare critică.

”Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forţe de la serviciul de ambvulanţă, de la SMURD, Poliţie, Jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, a spus oficialul DSU. 

Mai sunt persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale şi care au fost duse la hotelul la care erau cazate, a mai precizat Arafat. El a menţionat că vor fi trimişi translatori la spitalele la care sunt internate victimele accidentului. 

Raed Arafat a mai spus că nu a fost planul roşu activat dar ”totuşi au fost trimise destule ambulanţe”. ”Poate de asta nu a fost activat, că sunt destule ambulanţe, nu trebuia să fie suplimentar din altă parte”, a explicat el.

Şeful DSU a afirmat despre a doua persoană, care este intubată, că este în stare critică. ”Din ce ştiu, nu există alte persoane critice, dar lucrurile se pot schimba şi un pacient poate să să se schimbe starea lui şi să se agraveze. Aşteptăm să vedem ce spun spitalele ulterior despre fiecare din cazuri”, a mai afirmar Arafat.

Şeful DSU a ţinut să precizeze că s-a ajuns foarte repede la locul accidentului, de către toate forţele. Arafat a mai spus că primul apel privind accidentul a fost dat la ora 13.23. Raed Arafat a mai spus că din discuţiile cu cei din autocar, grija acestora era pentru bagaje, însă nu le pot recupera la acest moment.

 

UPDATE: Surse medicale au precizat că 9 ambulanţe au preluat pacienţii. 4 victime au fost transportate la Spitalul Bagdasar Arsenie, 2 victime la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi 3 la Spitalul Universitar.

Potrivit surselor, o victimă era în stop cardio respirator şi a fost resuscitată şi transportată la Spitalul Floreasca. Este vorba de un bărbat de 55-60 ani. Un alt pacient în comă a fost dus la spitalul Municipal, cu traumatism cranio cerebral, şi o pacientă cu traumatism de coloană a fost dusa la Bagdasar Arsenie. 

 

UPDATE: Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zona Pasajului Unirii şi să folosească următoarele rute ocolitoare:

•  Splaiul Independentei - Bd Unirii- Bd Decebal -  Şos Mihai Bravu 

• Splaiul Independenţei - Bd Regina Maria- Bd Mihail Kogălniceanu - Sos Viilor

 

UPDATE:  Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulaţie la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piaţa Universităţii. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroşat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. 

FOTO: Facebook / Asociatia Profesionala a Transportatorilor
FOTO: Facebook / Asociatia Profesionala a Transportatorilor
 
În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. 
 
În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a  cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului de circulaţie.  La acest moment, traficul rutier este restricţionat în zona producerii accidentului de circulaţie.

 

UPDATE: Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, despre accidentul din Pasajul Unirii, că este posibil ca autocarul să fi avut viteză. El a afirmat că toate cele patru persoane încarcerate au fost scoase, iar din păcate două persoane sunt inconştiente şi au fost duse la spital. Toate victimele au fost transferate la spitalele din apropiere, Universitar şi Floreasca.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Martorul a precizat că în urma impactului, geamurile autocarului au fost sparte, iar mai multe persoane au fost rănite. În plus, structura de metal de la intrarea în Pasajul Unirii s-a despins.

ISU arată că autocarul transporta persoane de cetăţenie greacă şi a intrat în pasarela de acces în Pasajul Unirii. În autocar erau 47 ocupanţi, iar în urma accidentului patru persoane sunt încarcerate. 
 
Au fost alertate 6 autospeciale SMURD, 6 SABIF şi Detaşamentul Special de Salvatori. Victimele sunt transportate la spitalele din apropiere. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.