Trei români au fost răniţi în atacul de la Barcelona, iar ultimele informaţii furnizate vineri după-amiază de Ministerul Afacerilor Externe arată că doi dintre românii răniţi au fost externaţi, iar cel de-al treilea, care rămâne spitalizat, este în stare stabilă. Autorităţile spaniole au anunţat că bilanţul atentatelor de la Barcelona şi Cambrils a crescut la 14 morţi şi 130 de răniţi. Potrivit serviciilor de urgenţă din Catalonia, victimele sunt de 34 de naţionalităţi

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bilanţul atentatelor de la Barcelona şi Cambrils a crescut la 14 morţi

UPDATE - MAE: Doi din cei trei cetăţeni români răniţi în atentatul din Barcelona au fost externaţi

Doi din cei trei cetăţeni români răniţi în atentatul din Barcelona au fost externaţi, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care precizează că starea românului care rămâne internat este stabilă.

Conform ultimelor date obţinute de Consulatul General al României la Barcelona din partea autorităţilor spaniole, două dintre cele trei persoane de cetăţenie român, rănite în urma atacului au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu.

MAE precizeacă că al treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către consulul general al României la Barcelona. De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetăţeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă.

În vederea consolidării capacităţii de reacţie operativă şi de asistenţă consulară a oficiului consular român din Barcelona, o echipă consulară mobilă având în componenţă un consul şi un funcţionar consular din cadrul Consulatului României la Castellon, precum şi ataşatul pentru afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Madrid s-a deplasat la Barcelona în cursul acestei dimineţi.

UPDATE - Starea celui de al treilea român rănit nu este gravă

"Potrivit aceloraşi surse oficiale, şi acest cetăţean român este spitalizat, starea sa nefiind gravă. Precizăm că operaţiunea de identificare a victimelor şi cetăţeniei răniţilor este un proces complex aflat în desfăşurare, situaţia fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informaţii actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluţiei situaţiei, pe măsura obţinerii de date oficiale de la autorităţile locale", anunţă MAE.

Ministerul precizează că, în contextul operaţiunilor antiteroriste aflate în desfăşurare, circulaţia în regiune şi accesul în unităţile publice este momentan restricţionat de către autorităţi.

CITEȘTE ȘI Autorităţile spaniole revizuiesc la 34 numărul naţionalităţilor victimelor atacurilor de la Barcelona şi Cambrils
CITEȘTE ȘI În total 130 de persoane au fost rănite în dublul atentat în Catalonia, anunţă serviciile de urgenţă; 17 în stare critică, 30 în stare gravă

A doua victimă de cetăţenie română, în stare stabilă

"Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă", a precizat vineri MAE.

Joi seară, Ministerul de Externe a anunţat că printre victimele atacului de la Barcelona, când 13 oameni au murit şi alte zeci au fost răbiţi după ce o dubă a intrat în trecători, se află şi un român, aflat la sputal şi în stare stabilă.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetăţenii români răniţi sunt internaţi.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criză a MAE îşi continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.