Salvamontiştii au reuşit, duminică dimineaţă, după o aproximativ unsprezece ore de la alarmare, să recupereze trupul turistului care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o prăpastie în zona de creastă a Masivului Făgăraş, în sectorul din apropierea Vârfului Moldoveanu. Reprezentanţii Poliţiei Argeş spun că turistul avea 28 de ani şi că este singura victimă, neconfirmându-se informaţiile potrivit cărora un alt bărbat a fost rănit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În jurul orei 05.00, acţiunea de recuperare a victimei căzute de pe Vârful Moldoveanu s-a încheiat, după aproape unsprezece ore de la alarmare", a anunţat Salvamont România. 

Pe munte a mers, alături de salvamontişti, şi o echipă de poliţişti. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat că bărbatul care şi-a pierdut viaţa avea 28 de ani şi este singura victimă. Trupul acestuia va fi dus la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie.

"Echipajele care au ajuns la faţa locului, după o operaţiune extrem de dificilă şi de lungă durată, au constatat că nu se confirmă informaţiile potrivit cărora mai era un bărbat rănit. Tot grupul de turişti cu care era victima este în siguranţă, a coborât de pe munte şi se află la Nucşoara", a declarat, duminică dimineaţă,  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş.

Accidentul s-a produs în timp ce grupul de turişti cobora sâmbătă de pe Vârful Moldoveanu către Valea Rea, iar la un moment dat bărbatul de 28 de ani a căzut câteva zeci de metri într-o prăpastie. Surse locale au declarat că victima însoţea un grup de aproximativ 50 de studenţi la Geografie care se aflau într-o excursie pe munte.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, salvamontiştii din Argeş au intervenit pentru recuperarea a şapte turişti care se rătăciseră pe munte.

"La ora 0.40, s-a primit încă un apel de urgenţă pentru salvamontiştii argeşeni - şapte turişti rătăciţi, fără lanterne, fără hartă, pe muchia Pisica. Aceştia veneau de pe Negoiu şi au pierdut poteca", a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont.

Cei şapte turişti au fost recuperaţi în jurul orei 03.15.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.