Trei persoane au fost plasate sub control judiciar în dosarul de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor instrumentat de anchetatorii din Bucureşti. Prejudiciul este estimat la 2,7 milioane de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor se ridică la 7 milioane de lei. Potrivit unor surse din anchetă, firma suspectată a avut contracte de reparaţii pentru Universitatea Politehnica, şcoli şi grădiniţe din sectorul 6 şi cămine din Complexul Studenţesc Regie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012-2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de peste 8.420.000 de lei, de la o trei firme cu comportament de tip «fantomă». Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.700.000 de lei, reprezentând Taxa pe Valoare Adăugată şi impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 7.000.000 de lei”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei. 
 
Sursa citată a precizat că faţă de 3 bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 
 
”De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile şi  părţilor sociale deţinute de persoanele suspecte în mai multe societăţi comerciale precum şi a sumei de 1.700.000 de lei”, au mai transmis poliţiştii. 
 
Şase percheziţii au loc miercuri dimineaţă în Bucureşti şi în Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor, prejudiciul fiind de 2,7 milioane de lei.
 
Potrivit unor surse din anchetă, firma de construcţii vizată în dosar a avut contracte de reparaţii pentru Universitatea Politehnica, şcoli şi grădiniţe din sectorul 6 şi cămine din Complexul studenţesc Regie
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.