Trei bărbaţi din judeţele Neamţ şi Dâmboviţa au fost reţinuţi, fiind suspectaţi că au constituit o grupare specializată în obţinerea ilegală de fonduri şi fals în acte. Suspecţii ar fi înfiinţat firme la care ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane, iar ulterior au solicitat subvenţii de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov. Prejudiciul este estimat la peste 1,4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au făcut, joi, 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Neamţ (4), Dâmboviţa (3), Iaşi (1) şi Ilfov (1), la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, tentativă la obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite s-ar fi constitutit într-un grup infracţional care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înfiinţat 3 societăţi comerciale, cu sediile în judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane. Ulterior, membrii grupului infracţional ar fi solicitat de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov subvenţii în baza unor prevederi legale", arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat astfel depăşeşte 1.439.000 de lei. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii, de aproximativ 1.988.351 de lei, sumă ce urma să fie încasată de membrii grupului infracţional. 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare şi 21.000 de dolari. 

Totodată, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele fiind duse la sediul poliţiei, pentru audieri. Ulterior, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, din judeţele Neamţ şi Dâmboviţa, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. 

Vineri, ei urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. 

La activităţi au participat poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Iaşi, luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Neamţ şi Dâmboviţa, precum şi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.