Trei bărbaţi care au înşelat mai mulţi bătrâni prin metoda "loz în plic”, vânzându-le un loz falsificat din care reieşea că, în schimbul unei sume de bani, câştigă o maşină, au fost prinşi de poliiştii bucureşteni. Ultima victima a fost înşelată cu 2.800 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei bărbaţi au fost observaţi, miercuri, într-o zonă din Sectorul 6 al Capitalei, unde abordau persoane în vârstă. În timp ce vorbeau cu un bătrân, cei trei i-au dat un bilet tip “loz în plic”, în schimbul căruia au primit mai multe bancnote.

Imediat, cei trei au încercat să fugă cu un autoturism, dar au fost blocaţi în trafic şi ridicaţi de poliţişti. În acelaşi timp, a fost identificată şi victima - un bărbat în vârstă de 79 de ani, care fusese înşelat cu suma de 2.800 de lei. Banii au fost recuperaţi şi restituiţi bătrânului.

Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti arată că în urma cercetărilor s-a stabilit că bărbaţii au mai comis două fapte similare, pe parcursul lunii septembrie, reuşind să inducă în eroare două persoane vârstnice, prejudiciul total creat fiind de 8.500 de lei. De asemenea, ei sunt suspectaţi şi de o tentativă de înşelăciune.

Cei trei urmează să fie duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă sub acuzaţia de înşelăciune.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.