Circulaţia feroviară între Predeal şi Braşov, pe relaţia Timişu de Sus-Dârste, întreruptă din nou, miercuri seară, după ce un copac a căzut peste liniile de înaltă tensiune, şapte trenuri fiind afectate, a fost reluată pe un fir după mai mult de cinci ore, în total 15 trenuri fiind afectate. CFR îşi cere scuze pentru disconfortul creat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, la ora 21.13, s-a redeschis circulaţia trenurilor pe relaţia Timişu de Sus-Dârste, garniturile fiind remorcate cu locomotive electrice pe firul I.

”Cele 15 trenuri care au staţionat în staţiile CF adiacente (Braşov, Predeal, Sinaia) şi-au reluat circulaţia, urmând să ajungă la destinaţie cu întârzieri”, precizează CFR.

Pentru reluarea circulaţiei s-a intervenit cu trei drezine.

Circulaţia rămâne însă închisă pe firul II, unde trei drezine intervin pentru ca în cel mai scurt timp traficul feroviar să fie reluat.

CFR îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi precizează că persoanele care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă, miercuri, începând cu ora 15.40, între Dârste şi Timişu de Sus, pentru a doua oară în decurs de câteva ore, ca urmare a copacilor căzuţi ”în gabaritul liniilor”, din cauza vântului puternic.

În urma incidentului, 15 trenuri au fost afectate, între acestea numărându-se IR 346 Bucureşti Nord – Viena, IR 1633 Bucureşti Nord – Braşov, IR 1635 Braşov – Bucureşti Nord – Constanţa, IR 1622 Timişoara Nord – Bucureşti Nord, IR 1746 Baia Mare – Bucureşti Nord, IR 1731 Braşov – Ploieşti Sud – Galaţi şi R 3012 Braşov – Bcureşti Nord.

Pasagerii care s-au aflat în trenurile afectate au primit ceaiuri calde.

FOTO: CFR Facebook
FOTO: CFR Facebook

Traficul feroviar a fost blocat complet şi miercuri la prânz, mai bine o jumătate de oră, între Timişul de Sus şi Predeal, în judeţul Braşov, tot din cauza unui copac căzut pe linia ferată.

În urma întreruperii circulaţiei pe relaţia Predeal –Timişu de Sus, trei trenuri au acumulat întârzieri cuprinse între 60 şi 100 de minute.

Tot în cursul zilei de miercuri, începând cu ora 13.25, circulaţia feroviară pe relaţia Izvorul Mureş – Izvorul Olt a fost întreruptă aproape trei ore, din cauza lipsei de tensiune la linia de contact, determinată de un copac căzut.

Având în vedere condiţiile meteo, Compania  Naţională  de  Căi  Ferate  CFR  S.A.  îşi  cere  scuze  pentru disconfortul creat şi recomandă călătorilor ca înainte de a pleca să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.