Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat, într-un autoturism condus de un cetăţean egiptean, 11 cetăţeni din Irak, care au intrat ilegal în România. Aceştia sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat,călăuza care-i transporta fiind reţinută pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia, au depistat un autoturism înmatriculat în Slovenia, în care era un grup de 11 persoane afroasiatice, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

La volanul autoturismului se afla un cetăţean din Egipt care a intrat legal în ţară.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului de Frontiera Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, dintre care doi bărbaţi, trei femei şi şase minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 1 şi 14 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Faţă de cei 11 cetăţeni irakieni se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar faţă de cetăţeanul egiptean pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmând să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.