Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Solca şi cei ai Detaşamentului Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Cacica, Arbore, Botoşana şi Cajvana, au intervenit cu şapte autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în oraşul Solca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sosirea echipajelor, ardea generalizat un depozit de materiale, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, flăcările fiind extinse şi la o gospodărie din imediata apropiere.

Echipa de evacuare/salvare a pătruns în interiorul casei, inundată cu fum, iar într-una dintre camere au găsit proprietara, o femeie în vârstă de 75 de ani, care dormea. Salvatorii au extras-o în siguranţă, şi din fericire, femeia nu a necesitat îngrijiri medicale şi se afla în afara oricărui pericol.

Ea a fost evacuată la o vecină, într-o gospodărie din apropiere, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:05. Au ars depozitul de materiale, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, şi bunurile din interior (utilaje agricole, aproximativ 100 de baloţi de paie, circa 150 metri cubi lemn de foc şi 5 metri de cherestea.

La gospodăria afectată de incendiu, au ars casa de locuit şi bucătăria de vară, construcţii corp comun, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, precum şi bunurile aferente, precizează ISU. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat circa 30 de metri cubi lemn de foc şi o proprietate învecinată, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.