Sindicatul Europol reclamă, luni seară, ilegalităţi în organizarea turelor de lucru la IPJ Giurgiu şi susţin că schimbul se face direct în stradă, fără instruire prealabilă şi fără a se cunoaşte situaţia operativă din ultimele ore. ”Avem un singur echipaj rutier, atât în proximitatea frontierei cu Bulgaria, cât şi pe tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene”, transmit sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa arată astăzi dispozitivul de siguranţă rutieră organizat la nivelul IPJ Giurgiu. După modificarea programului de lucru, avem un singur echipaj rutier care acţionează pentru supravegherea şi controlul traficului rutier, atât în proximitatea frontierei cu Bulgaria, cât şi pe tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene”, au transmis, luni seară, sindicaliştii Europol, publicând pe Facebook un grafic cu programarea turelor.

Sindicaliştii susţin că ”poliţiştii sunt presaţi de şefi să vină mai devreme cu o oră la serviciu pentru a-şi înlocui colegii direct în stradă, fără să fie instruiţi, fără să le fie prelucrată situaţia operativă din ultimele 24 de ore şi ceea ce este şi mai grav, fără dispoziţii pentru efectuarea orelor suplimentare”.

”Toate aceste lucruri se întâmplă cu încălcarea prevederilor legale şi doar pentru a mima faptul că măsura modificării programului de lucru în schimburi de 8 ore este benefică pentru siguranţa cetăţeanului”, au mai transmis sindicaliştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.