Sediul Primăriei Spulber, din judeţul Vrancea, a fost afectat în proporţie de 60% de incendiul produs în noaptea de luni spre marţi, activitatea urmând să se desfăşoare la Căminul Cultural până clădirea va fi reparată. Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza lipsei ”sitei parascântei la coşul de fum al centralei termice” a clădirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul comunei vrâncene Spulber, Vasile Rusu, a declarat marţi că aproximativ 60% din sediul instituţiei pe care o conduce a fost afectat de incendiul produs în cursul nopţii, în aceste condiţii întreaga activitate urmând să se desfăşoare în clădirea Căminului Cultural.

“Nu se mai poate lucra în sediul Primăriei, clădirea este distrusă în procent de peste 60%. Nu mai putem da drumul la curent, aşa că ne vom muta la Căminul Cultural, unde însă sunt condiţii minime. Acum încercăm să strângem în vechea locaţie, să mai adunăm din documente, după care să vină să ne pună internet la cămin şi vom vedea de zilele viitoare. Astăzi (marţi n.r.) nu se poate lucra. Bani nu avem de reparaţii, nu avem nici buget, aşa că nu ştiu ce se va întâmpla pe viitor“, a declarat primarul.

Acoperişul Primăriei, primul care a fost cuprins de foc, a ars în totalitate, pe o suprafaţă de circa 270 de metri pătraţi. De asemenea, au fost distruse şase birouri aflate la etaj, între care ale edilului şi viceprimarului, cu mobilă, calculatoare, documente şi alte bunuri.

Totodată, în urma intervenţiei s-au înregistrat pagube semnificative şi în birourile aflate la parter, pereţii fiind uzi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Florin Olaru, incendiul a izbucnit din cauza lipsei ”sitei parascântei la coşul de fum al centralei termice” a clădirii.

Primăria din Spulber a fost construită în anul 2007. 

Incendiul care a cuprins Primăria din comuna vrânceană Spulber a izbucnit în noaptea de luni spre marţi, fiind anunţat la 112 de către paznicul instituţiei, în jurul orei 3.00. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.