Şaptesprezece apartamente din două blocuri au fost afectate de explozia urmată de incendiu din Piatra Neamţ, acestea având ori geamurile sparte ori uşile de la intrare distruse. În blocul unde a avut loc explozia nu a rămas nimeni peste noaptea, locatarii au mers să stea la prietenii sau rude. Din informaţiile preliminare, structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, în urma exploziei de miercuri după amiază din Piatra Neamţ au fost afectate patru apartamente de la blocul D1, acestea având geamurile sparte, iar la blocul D5, scara B, acolo unde s-a produs deflagraţia, 13 apartamente au fost  afectate ca urmare a exploziei şi incendiului, zece dintre acestea având uşile de la intrare distruse sau avariate de suflul exploziei. De asemenea, acoperişul blocului a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi.

În blocul unde a avut loc explozia nu a rămas nimeni peste noapte, oamenii au mers la rude şi prieteni, iar în cele 20 de locuri de cazare puse la dispoziţie de Primăria Piatra Neamţ nu a mers nicio persoană.

Totodată, din informaţiile preliminare nu este afectată structura de rezistenţă a blocului.

Comisia de verificare va relua joi cercetarea la faţa locului.

Aproximativ 30 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, două autoscări, un echipaj de descarcerare, trei echipaje SMURD şi patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean s-au deplasat la blocul din Piatra Neamţ unde a avut loc explozia urmată de incendiu. În urma exploziei şi a incendiului, un bărbat a fost grav rănit, el suferind arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului, el fiind transferat la Iaşi.

De asemenea, o persoană s-a intoxicat cu fum, iar o alta a suferit un atac de panică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.