Şapte dintre victimele furtunii care a afectat duminică seară judeţul Bihor au rămas internate în două spitale din Oradea, fiind în stare stabilă, însă un bărbat este cu prognostic rezervat în urma unui traumatism cranian sever, fiind operat şi stabilizat pentru moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Oradea, Daina Lucia, a declarat, luni, pentru News.ro, că 12 persoane, între care cinci copii, au fost aduse la Unitatea de Primire Urgenţe în urma furtunii puternice de duminică seara, între care un bărbat de 23 de ani în stare foarte gravă. Acesta suferise un traumatism cranian sever şi o contuzie pulmonară, fiind operat şi stabilizat. În prezent, victima este sub terapie intensivă, dar medicii au prognostic rezervat.

Celelalte victime au suferit diverse traumatisme, contuzii şi plăgi care nu le-au pus în pericol viaţa.

Luni dimineaţă, după ce victimele au primit îngrijiri la SCJU şi la Spitalul Municipal, au mai rămas internate şapte persoane, respectiv un copil la Spitalul Municipal şi şase adulţi la SCJU.

La Secţia Chirurgie a SCJU Oradea sunt trei internaţi, un bărbat şi două femei în stare stabilă, la ATI este bărbatul de 23 de ani operat, iar pe alte secţii sunt două tinere de 22 şi 23 de ani cu plăgi şi traumatisme. Una dintre acestea va fi externată marţi, iar ceilalţi pacienţi vor mai sta internaţi câteva zile, cu excepţia tânărului în stare gravă, a cărui evoluţie nu poate fi prevăzută în acest moment.

O persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite în urma furtunii puternice care a avut loc duminică seară în campingul din localitatea bihoreană Bulz. Trei dintre cele 16 persoane rănite erau în stare gravă.

În timpul furtunii, mai mulţi copaci au fost smulşi de vântul puternic şi s-au prăbuşit peste corturile şi maşinile oamenilor aflaţi într-un camping. De asemenea, oamenii au fost răniţi de grindina care a căzut. Un copac a căzut peste un autoturism şi a ucis una dintre persoanele care se adăpostiseră în el în încercarea de a scăpa de grindină.

În camping erau cazate peste 100 de persoane. În urma incidentelor, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Judeţul Bihor a fost, duminică, sub cod galben de furtună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.