Poliţiştii din Vrancea au stabilit că accidentul de luni dimineaţă, de la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea vrânceană Garoafa, s-a produs după ce poliţistul a oprit la trecerea respectivă, semnalizată acustic şi luminos, iar imediat după ce a trecut garnitura de tren, care circula pe ruta Iaşi - Bucureşti, a traversat, însă în acel moment, un alt tren venea pe celălalt sens, maşina de Poliţie fiind lovită şi târâtă aproximativ jumătate de kilometru. Traficul feroviar, blocat câteva zeci de minute din cauza accidentului, a fost reluat. Poliţistul a fost descarcerat şi preluat de o ambulanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii vrânceni au stabilit dinamica accidentului care a avut loc, luni dimineaţă, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Făurei -– Garoafa, din judeţul Vrancea. Potrivit poliţiştilor care fac cercetări la faţa locului, dar şi martorilor, ajutorul şefului de post din comuna Garoafa, un poliţist în vârstă de 24 de ani, a oprit la trecere, semnalizată acustic şi luminos, iar imediat după ce a trecut garnitura de tren a traversat.

În acel moment, un alt tren venea pe celălalt sens, respectiv un tren de călători care circula pe ruta Bucureşti - Iaşi. Trenul a lovit maşina de Poliţie, care a fost târâtă pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

Poliţistul a rămas încarcerat, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcare pentru a-l scoate dintre fiare. Tânărul a fost preluat de o ambulanţă, iar din primele date a reieşit că viaţa nu i-ar fi pusă în pericol.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală, care va fi declinat procurorilor.

Traficul feroviar pe calea ferată a revenit la normal, după ce câteva zeci de minute a fost blocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.