Un poliţist din Vaslui a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru instigare la favorizarea infractorului, după ce ar fi determinat o persoană vătămată într-un alt dosar să revină asupra declaraţiilor date, pentru a împiedica tragerea la răspundere a unui alt poliţist, arestat în dosarul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vaslui l-au reţinut, joi, pentru 24 de ore, pe inculpatul Romeo Mihai Sîrghe, pentru instigare la favorizarea făptuitorului.

Potrivit DIICOT, în acest caz există suspiciunea că, în cursul lunii noiembrie, Sîrghe, agent şef principal de poliţie în cadrul I.P.J. Vaslui, a determinat o persoană vătămată să revină asupra declaraţiilor date în alt dosar, aflat la DIICOT Vaslui, în care se face urmărirea penală împreună cu D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind un alt poliţist, faţă de care au fost luate măsuri preventive.

Sîrghe a făcut aceasta pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a poliţistului arestat şi pentru îngreunarea cercetărilor în respectiva cauză.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) precizează că dosarul penal a fost înregistrat la DIICOT Vaslui ca urmare a unui denunţ depus în luna august la DGA - SJA Vaslui, privind suspiciuni de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi luare de mită.

Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi, ulterior, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, reţinându-se comiterea infracţiunii de instigare la favorizarea făptuitorului.

Joi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care unul la sediul unui post de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui şi un altul la domiciliul agentului de poliţie.

Vineri, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.