Poliţiştii au dat, în două zile, peste 6.500 de amenzi şi au suspendat 372 de permise de conducere, în urma unor controale care au vizat şoferii microbuzelor pentru transportul public de persoane şi pentru transportul elevilor. Printre abaterile constatate s-au numărat conducerea sub influenţa alcoolului, folosirea telefoanelor mobile în timpul deplasării sau pentru nerespectarea prevederilor legii privind transportul în regim taxi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 7-8 iunie, 1.568 de poliţişti de la Poliţia Rutieră şi 810 poliţişti de ordine publică au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate autovehicule pentru transportul public de persoane şi pentru transportul elevilor.

În total, au fost date 6.576 de sancţiuni contravenţionale, au fost suspendate 372 de permise auto şi au fost retrase 149 de certificate de înmatriculare, precizează Poliţia Română.

Astfel, poliţiştii au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice şi 63 pentru nerespectarea prevederilor privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale şoferilor şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

De asemenea, au fost date şapte sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legii privind Serviciile de transport Public Local, 77 pentru nerespectarea prevederilor legii privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi 66 pentru conducerea unui autovehiculul sub influenţa alcoolului.

Poliţia precizează că au mai fost aplicate 109 sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 641 pentru neportul centurii de siguranţă, 96 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, 40 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice şi 5.186 pentru alte abateri privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare.

”În cadrul activităţilor de control, poliţiştii au reţinut 372 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, dintre care 66 pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 149 de certificate de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Printre cazurile constatate se numără cel al unui şofer băut care conducea un microbuz de transport persoane în judeţul Argeş, el fiind amendat şi fiindu-i suspendat permisului de conducere, cel al şoferului unui autobuz pe traseul Târgu Jiu – Târgu Cărbuneşti care a plecat în cursă la altă oră decât cea înscrisă în graficul de circulaţie aferent licenţei de traseu, dar şi cel al unui şofer din judeţul Mureş, care efectua o cursă cu un microbuz de transport persoane şi nu emitea bilete de călătorie corespunzătoare tarifelor aferente distanţei parcurse de persoanele transportate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.