Peste 550 de proiectile au fost descoperite de pirotehniştii ieşeni pe un teren din comuna ieşeană Miroslava, muniţia fiind ridicată de echipele ISU Iaşi pentru a fi ulterior distrusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este cea mai mare captură de proiectile din ultima perioadă din judeţul Iaşi.

”Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Iaşi a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, judeţul Iaşi, în perioada 24 - 25 mai 2021, pentru asanarea unei suprafeţe de teren, unde au fost descoperite cantităţi însemnate de muniţie de război, 553 proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm şi 3 focoase. O parte din elementele de muniţie au fost scoase la suprafaţă în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la 112", a transmis ISU Iaşi. 
 
La locul descoperirii elementelor de muniţie, pirotehnicienii au asanat întreaga suprafaţă a lucrărilor de extindere a conductei de gaz. 
 
Elementele de muniţie au fost ridicate, depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.