Peste 150 de kilograme de droguri au fost găsite în ultimele zile pe litoralul Mării Negre, iar operaţiunea de căutare a coletelor continuă. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, la Isacces, în judeţul Tulcea, cu prilejul inaugurării noului sediul al Sectorului Poliţiei de Frontieră, că nu are informaţii că Sistemul Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) nu ar fi funcţionat în ultimele săptămâni, aşa cum au apărut unele informaţii în spaţiul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei,  în perioada 5 - 8 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa au fost găsite 152 de kilograme de droguri.

Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri şi sunt derulate de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT.

Pe litoralul Mării Negre, se desfăşoară, în continuare, operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri.

Autorităţile reamintesc cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete.  Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa, au precizat reprezentanţii IGPR.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, la Isacces, în judeţul Tulcea, cu prilejul inaugurării noului sediul al Sectorului Poliţiei de Frontieră, că nu are informaţii că Sistemul Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagra (SCOMAR) nu ar fi funcţionat în ultimele săptămâni, aşa cum au apărut unele informaţii în spaţiul public.

“Sistemul SCOMAR nu poate fi oprit, este un sistem care funcţionează 24 de ore din 24, există poate situaţii când nu funcţionează la capacitate maximă. Este un sistem care funcţioneză non-stop de zece ani de zile. Nu am avut informaţii că acest sistem ar fi căzut sau ar fi funcţionat la capacitate redusă. Nu m-aş pronunţa înainte, ci vă asigur că vă vom comunica după finalizarea tuturor verificărilor pe care le-am dispus prin controlul intern al Poliţiei de Frontieră. Am vrut să ne edificăm, tocmai pentru a asigura transparenţa în comunicare. Au fost mai multe discuţii că ar fi existat un incendiu în apropierea ţărmului, încă un incendiu acolo unde aveam staţia”, a afirmat Carmen Dan.

La rândul său, şeful Poliţiei de Frontieră, Adrian Popescu, a spus tot la Isaccea, că nu există noţiunea de oprire pentru sistemul SCOMAR.  

“În spaţiul public a apărut ideea că sistemul SCOMAR a fost oprit. Nu există această noţiune. (...) Putem discuta despre condiţii meteo care cumva au dus la imposibilitatea de a asigura detecţia cum se întâmplă şi astăzi. Astăzi la Constanţa a fost ceaţă şi nu a putut fi făcută detecţia decât în proximitatea ţărmului Mării Negre”, a spus şeful Poliţiei de Frontieră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.