Poliţiştii fac, miercuri, şapte percheziţii în judeţul Ilfov şi în Capitală la persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 8 milioane de euro prin crearea unui circuit de achiziţii fictive. Sunt vizaţi cetăţeni chinezi şi români, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din România şi Republica Moldova, ce aveau ca activitate principală producţia şi comercializarea de materiale de construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, şapte percheziţii, în Bucureşti şi Ilfov, la locuinţele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 8.000.000 de euro prin infracţiuni economice.

Faptele ar fi fost săvârşite de cetăţeni chinezi şi români, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din România şi Republica Moldova ce aveau ca activitate principală producţia şi comercializarea de materiale de construcţii.

Anchetatorii suspectează că, în perioada 2008-2014, membrii grupării ar fi folosit mai multe societăţi comerciale cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, prin înregistrarea în evidenţele contabile ale acestora de cheltuieli ce nu au la baza operaţiuni reale ori prin evidenţierea altor operaţiuni fictive.

”De asemenea, au rezultat indicii că ar fi fost însuşite nejustificat sume semificative de bani din conturile acestor societăţi comerciale, banii fiind apoi transferaţi succesiv prin conturile mai multor societăţi comerciale cu scopul de a se ascunde provenienţa ilicită a acestora. Prejudiciul estimat este de peste 8.000.000 de euro”, anunţă Poliţia Română.

Activitatea grupului infracţional ar fi fost coordonată de doi cetăţeni de origine chineză, care au locuit pe teritoriul României şi care au fost declaraţi indezirabili de autorităţile din România.

Poliţiştii vor pune în aplicare opt mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi duse la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru audieri.

La acţiune participă echipe din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei ”Vlad Ţepeş”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.