Poliţiştii fac miercuri percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Prahova, la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 3,7 milioane de lei, urmând să fie puse în aplicare 22 de mandate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii fac patru percheziţii în Capitală şi în judeţele Giurgiu şi Prahova la locuinţele administratorilor unor firme şi la sediile mai multor societăţi comerciale cu obiect de activitate colectarea de deşeuri feroase şi neferoase. Totodată, poliţiştii pun în aplicare 22 de ordonanţe de predare a documentelor, activităţi care se derulează în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Constanţa, Iaşi, Călăraşi şi Dâmboviţa.

Anchetatorii spun că în perioada 2012-2015 reprezentanţii a două firme din Prahova ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale care nu au avut la bază activităţi reale, pentru a diminua taxele şi impozitele datorate bugetului statului. "De asemenea, activitatea infracţională avea în vedere şi obţinerea de sume de bani în conturile societăţilor, care, ulterior, erau retrase în numerar", spun poliţiştii.

De asemenea, 22 de persoane, reprezentanţi ai 17 societăţi comerciale, ar fi emis facturi pentru livrări fictive de materiale feroase şi neferoase către două societăţi din Prahova. Operaţiunile ar fi determinat diminuarea bazei impozabile cu 24.785.748 de lei şi prejudicierea bugetului statului cu 3.767.200 de lei, reprezentând impozit pe profit. 22 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Prahova.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judetene Constanţa, Iaşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Călăraşi, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploieşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.