Poliţiştii din Neamţ au făcut, miercuri, percheziţii într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că au obţinut ilegal fonduri pentru înfiinţarea de IMM-uri, prejudiciul depăşind un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au anunţat că poliţiştii au făcut, miercuri, trei percheziţii în Giurgiu şi în Bucureşti şi au pus în executare un mandat de aducere, la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri.
 
“Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, persoanele în cauză ar fi preluat mai multe societăţi comerciale, care ar fi avut încheiate acorduri de finanţare, fie direct, fie prin intermediul altor persoane. Ulterior, societăţile comerciale în cauză controlate de către membrii grupării infracţionale ar fi depus înscrisuri care atestau date false, inexacte sau incomplete, pentru a obţine fondurile alocate conform prevederilor O.U.G. nr. 10 din 2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii”, au precizat procurorii.  
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă. Totodată, au fost găsite mai multe echipamente din domeniul HoReCa şi fitness, în valoare aproximativă de 150.000 de lei, faţă de care s-a instituit măsura sechestrului asigurător.
 
Prejudiciul cauzat este de 1.084.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.