Poliţiştii şi procurorii au găsit, în judeţul Neamţ, cannabis, într-o seră, dar şi disimulat într-un lan de porumb. În lan, s-au descoperit 246 de plante, în greutate de peste o tonă. Trei persoane sunt suspectate în acest caz, iar pentru prinderea uneia dintre ele s-au tras focuri de armă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, au documentat activitatea infracţională a 3 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu”, au transmis, luni, IGPR şi DIICOT.

Potrivit surselor citate, pe parcursul anului 2023, o persoană ar fi înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, două culturi de cannabis, una într-o seră situată în spatele locuinţei,  iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietăţii, disimulată într-o cultură de porumb.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Celelalte două persoane bănuite, având cunoştinţă despre cultura de cannabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-ar fi depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le comercializa, fiind prinse în flagrant delict, la data de 1 octombrie a.c., de  poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi jandarmi, în timp ce ar fi transportat o parte din plantele depozitate”, a transmis IGPR.

Poliţiştii au precizat că, pentru a-şi asigura scăparea, unul dintre bănuiţi a fugit, reuşindu-se prinderea sa de către poliţişti şi jandarmi, după efectuarea somaţiei şi executarea mai multor focuri de armă în plan vertical. 

”În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate 246 de plante de canabis,  în greutate de peste o tonă (1.200 de kilograme) de pe terenul agricol şi 59 de kilograme canabis, provenite din cultura dezvoltată în seră. Din imobilul abandonat, au fost ridicate aproximativ 18,5 kilograme de cannabis”, au mai transmis poliţiştii.

Aceştia au menţionat că, luni, s-a dispus reţinerea celor 3 persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

”În cursul  acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ, cu propunere de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile”, a mai transmis IGPR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.