Biserica din lemn din localitatea mureşeană Sânmărghita, monument istoric ce data din secolul al XVIII-lea, a ars în întregime în urma unui incendiu. Din primele informaţii ale pompierilor, lăcaşul de cult a luat foc de la nişte scântei provenite de la mai multe coroane incendiate în cimitir, poliţiştii cercetând un bărbat pentru distrugere din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biserica din lemn din Sânmărghita, judeţul Mureş, a luat foc vineri după-amiază.

”Am fost cu trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară mecanică. Din nefericire, fiind din lemn, până la sosirea noastră era deja afectată în totalitate”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi.

Lăcaşul de cult care data din secolul al XVIII-lea a ars în întregime, a menţionat Mihai Gagyi.

Din primele informaţii, focul a fost provocat de mai multe scântei care au fost purtate de vânt de la nişte coroane incendiate în cimitir, potrivit reprezentantului ISU Mureş.

Poliţiştii din Mureş au deschis un dosar penal în acest caz şi cercetează un bărbat din localitate pentru distrugere din culpă prin incendiere, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Andreea Pop.

Biserica monument istoric avea hramul ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, iar înăuntru nu se mai ţineau slujbe, ci era deschisă doar pentru vizitare, potrivit autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.