Pompierii din Suceava au reuşit să stingă incendiul de la gaterul din Lunca Cornului, după o intervenţie care a durat mai multe ore. După lichidarea flăcărilor, pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la un scurtcircuit. Au ars hala, pe o suprafaţă de aproximativ 480 de metri pătraţi, şi utilajele din interior, dar au fost salvate clădirea administrativă depozitul de buşteni, 5 case de locuit, cu anexele gospodăreşti aferente, şi două hale dezafectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii militari ai Detaşamentului Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Cornu Luncii, Mălini, Baia şi Slatina, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la o hală gater, din comuna Cornu Luncii.â

La sosirea echipajelor, ardea generalizat construcţia din lemn, cu pericol de propagare la vecinătăţi.

”Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect, iar dezvoltarea si propagarea incendiului au fost favorizate de vântul puternic şi de cantitatea mare de material lemnos. Au ars: hala gater pe aproximativ 480 mp, utilajele din interior, circa 150 metri cubi cherestea şi 150 metri cubi deşeuri din lemn (biomasă)”, a transmis ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea administrativă a societăţii, depozitul de buşteni, 5 case de locuit, cu anexele gospodăreşti aferente, şi două hale dezafectate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.