Sicriele cu trupurile celor patru persoane - pilot, copilot, un asistent şi un medic de la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iaşi - decedate în urma prăbuşirii elicopterului SMURD în Republica Moldova au fost aduse, vineri seară, la Iaşi, fiind aşteptate de peste o sută de oameni, în principal colegi, cu aplauze şi lacrimi în ochi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autospecialele s-au oprit în curtea SMURD Iaşi, unde au fost aşteptate de peste o sută de oameni, în principal colegi ai celor patru, cu aplauze. Majoritatea celor prezenţi aveau lacrimi în ochi şi ţineau flori şi lumânări în mâini.

După câteva minute, maşinile SMURD au pornit spre capela din curtea Spitalului ”Sfântul Spiridon”, unde urmează să fie depuse trupurile celor patru şi unde se află câteva zeci de oameni, între care şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Elicopterul SMURD a decolat, joi, la ora 09.55, de la Iaşi, în direcţia Vulcăneşti - Republica Moldova, unde a aterizat la ora 11.00. La ora 11.30, a preluat o femeie în vârstă de 85 de ani, cu bronhopneumonie, pe care a transportat-o la Chişinău. După predarea pacientei, elicopterul a alimentat şi a decolat din nou, în jurul orei 13.10, către Cahul, într-o misiune aeromedicală pentru salvarea unei persoane în vârstă de 64 de ani, cu accident vascular cerebral. Înainte de a ajunge la pacient a avut loc accidentul, a spus, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

FOTO: Inquam Photos / Liviu Chirica
FOTO: Inquam Photos / Liviu Chirica

Vineri dimineaţă, autorităţile moldovene au transportat cadavrele celor patru cetăţeni români decedaţi după prăbuşirea elicopterului SMURD Iaşi la Centrul de Necropsie Legală din Chişinău, pentru autopsie, procedura fiind efectuată în colaborare cu medicii legişti români de la Iaşi.

Tot vineri dimineaţă, a ajuns în Republica Moldova secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.