Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara s-a reunit, duminică, iar autorităţile au stabilit bilanţul furtunilor de sâmbără: 23 de localităţi au fost afectate de viituri, iar 23 de persoane au fost evacuate din calea apelor. Alte 1.200 de persoane au rămas fără energie electrică. Judeţul Hunedoara a fost vizat de cod portocaliu de vreme instabilă şi cod roşu de ploi torenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Hunedoara, duminică dimineaţă a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat în urma fenomenelor meteo produse în cursul zilei de sâmbătă.

"La nivelul judeţului nostru, au fost afectate 33 de localităţi în Ţinutul Pădurenilor şi pe Valea Mureşului. 15 localităţi au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, fiind afectate peste 1.200 de persoane. 23 de persoane au fost evacuate de echipele de intervenţie şi mai multe drumuri judeţene şi comunale au fost afectate”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată a precizat că instituţia se află în legătură permanentă cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului, cu primarii, cu echipele de intervenţie şi coordonează activităţile operatorilor care se ocupă cu întreţinerea drumurilor judeţene.

”Există localităţi izolate din cauza drumurilor de acces care au fost afectate de inundaţii. În aceste zone, se acţionează cu prioritate! Rog comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă să manifeste atenţie la modul cum se acţionează. Toţi oamenii afectaţi au nevoie de sprijin, mai ales persoanele în vârstă.Bineînţeles, ce a stricat natura în câteva ore, nu vom putea repara de îndată, dar am convingerea că, lăsând la o parte orgoliile, putem face toate demersurile pentru a obţine fondurile necesare în vederea executării lucrărilor de reparaţii", a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Judeţul Hunedoara s-a aflat sub avertizare meteo de vreme instabilă cod portocaliu şi a fost vizat se trei avertizări imediate de ploi torenţiale cod roşu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.