Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, marţi, cu prilejul bilanţului instituţiei, că Serviciul este "performant, dar nu perfect", dând ca exemplu transparenţa activităţii SRI ca domeniu în care trebuie făcute modificări pe viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem performanţi, dar nu suntem perfecţi. Suntem performanţi pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România, am sprijinit determinat şi justiţia în combaterea corupţiei la nivel înalt, am ţinut sub control extremismul şi crima organizată, am construit un nivel adecvat de securitate cibernetică, am furnizat permanent decidenţilor şi partenerilor noştri intelligence de calitate", a declarat şeful SRI.

Hellvig a explicat însă că lipsa de perfecţiune vine din cauza transparenţei activităţii SRI, unde "nu a fost atins maximul în gestionarea resurselor”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Toate acestea le-am făcut într-un mediu de securitate extrem de complicat, cu un cadru legislativ inadecvat şi în continuă schimbare (...) Nimeni nu poate garanta succesul absolut şi, după cum s-a demonstrat în Europa, nu există serviciu de informaţii infailibil", a conchis şeful SRI.

Directorul Serviciului spune că, în 2015, acţiunile SRI s-au tradus "prin nepermiterea intrării în ţară sau expluzarea din sânul societăţii a peste 340 de persoane cu risc terorist", iar instituţia "are în atenţie" alte 9.000 de persoane care nu au acces pe teritoriul naţional.

Hellvig a precizat şi că SRI a transmis organelor de aplicare a legii peste 3.800 de informări, iar factorii de decizie au primit aproape 10.000 de informaţii, toate privind riscuri cu impact la nivelul cetăţenilor.

În privinţa alertelor cibernetice, specialiştii SRI au "gestionat" peste 550.000 de cazuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.