Circulaţia feroviară între localităţile Tuşnad şi Tuşnad Sat din judeţul Harghita este întreruptă, joi după-amiază, din cauza unor brazi încărcaţi cu chiciură şi care acoperă infrastructura feroviară, două trenuri fiind oprite, la ora transmiterii acestei ştiri, în gările din Sânsimion şi Băile Tuşnad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Haghita, Alina Ciobotariu, a declarat, joi, pentru News.ro că angajaţii de la regionala CFR lucrează cu o drezină pentru degajarea căii ferate dintre Tuşand şi Tuşnad Sat, unde mai mulţi brazi încărcaţi cu chiciură acoperă liniile.

Sursa citată a menţionat că a fost solicitat şi ajutorul unui echipaj de la detaşamentul de pompieri Miercurea Ciuc, care s-a deplasat în zonă cu o autospecială complexă de primă intervenţie şi cu alte mijloace din dotare pentru tăierea crengilor care sunt lăsate peste calea ferată.

Trenul InterRegio 1541 care circulă pe ruta Iaşi - Braşov este staţionat, la ora transmiterii acestei ştiri, în gara Sânsimion, în timp ce în staţia din Baile Tuşnad este oprit un tren Regio care de pe ruta Braşov - Gheorgheni, potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita.

”A mai căzut un brad peste firele de contact în zonă se lucrează, iar cu călătorii nu sunt probleme”, a declarat Constantin Nuţ, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita. 

Reprezentanţii ISU Harghita estimează că circulaţia feroviară va fi reluată în aproximativ o oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.