Un bărbat de 52 de ani, care a fost găsit, luni, căzut într-un cimitir din Galaţi şi a fost transportat în stare gravă la spital, a murit la scurt timp, fiind vorba despre primul caz de deces provocat de canicula din această perioadă, confirmat marţi de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, a declarat, marţi, că bărbatul a fost găsit luni leşinat într-un cimitir din municipiul Galaţi. Bărbatul a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi, dar la scurt timp el a decedat.

"Este vorba despre primul deces în urma căldurii excesive confirmat de Serviciul de Medicină Legală, în urma efectuării necropsiei asupra trupului unui bărbat de 52 din Galaţi, găsit căzut într-un cimitir din municipiul Galaţi. El a fost transportat la UPU, dar a cededat ulterior. Concluziile necropsiei sunt că bărbatul a suferit un şoc caloric şi o hipertermie exogenă  prin expunere la căldură", a afirmat Iordăchescu. 

Ea a precizat că în cazurile celorlaţi trei bărbaţi din judeţul Galaţi care şi-au pierdut viaţa în ultimele zile în timp ce lucrau sau se deplasau prin căldură a fost vorba despre decese survenite din alte cauze, agravate de temperaturile ridicate de afară. 

Pe de altă parte, în judeţul Galaţi, în ultimele 24 de ore, din cauza căldurii nouă persoane au ajuns la spital, patru dintre acestea după ce au leşinat pe stradă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.