Pompierii acţionează în continuare pentru stingerea unor focare izolate care încă se manifestă la depozitul de hârtie şi mase plastice, din Galaţi, cuprins de flăcări în urmă cu 24 de ore, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi urmând să supravegheze pe parcursul nopţii următoare zona afectată de incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mai sunt focare izolate pe care pompierii le sting pentru că sunt diverse materiale care au ars mocnit şi care au fost acoperite cu bucăţi din plafon căzute. Totodată, s-a luat decizia ca un echipaj sau două de pompieri să supravegheze pe timpul nopţii zona afectată de incendiu", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. 

Incendiul violent a izbucnit luni, în jurul orei 16.30, şi a cuprins un depozit de hârtie şi mase plastice din municipiul Galaţi, intervenţia pompierilor fiind deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate şi a fumului dens generat de arderea materialelor.

Pe parcursul nopţii trecute, peste 80 de pompieri cu 16 autospeciale au acţionat pentru stingerea incendiului, forţele ISU Galaţi cu zece autospeciale fiind suplimentate cu trei autospeciale de la ISU Brăila şi o autospecială de la ISU Vrancea.

Alături de pompieri s-au aflat şi echipaje civile, trei ale Serviciului de stingere a incendiilor din combinatul siderurgic ArcelorMittal şi două ale operatorului regional Apă-Canal.

Suprafaţa totală afectată de incendiu este de circa  10.000 de metri pătraţi.

În aces caz, Poliţia Galaţi a anunţat, marţi, că s-a întocmit un dosar penal pentru distrugere din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzei producerii incendiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.