Peste 150 de apeluri de urgenţă s-au înregistrat, marţi seară, în urma furtunii puternice care a afectat municipiul Galaţi, zece persoane rănite de copaci sau crengi căzute fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru îngrijiri medicale după ce au suferit diferite traumatisme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, marţi seară, că în urma furtunii puternice la numărul unic de urgenţă 112 s-au primit peste 150 de apeluri, dintre care circa 100 semnalau copaci căzuţi, 30 de apeluri arbori căzuţi peste maşini, iar restul diferite situaţii precum acoperişuri desprinse de vânt.

Vântul puternic a fost însoţit şi de precipitaţii care au inundat cinci curţi din municipiul Tecuci, pompierii acţionând cu motopompe pentru evacuarea apei.

"S-a luat măsura măririi capacităţii de intervenţie la nivelul ISU Galaţi pentru degajarea arterelor de copacii căzuţi, pompierii miliatri aflaţi în zi liberă fiind chemaţi să acţioneze pentru îndepărtarea copacilor şi crengilor", a spus Eugen Chiriţă.

Astfel, în prezent, pompierii acţionează alături de echipe ale angajaţilor Primăriei de la societăţile edilitare Gospodărire Urbană şi şi Ecosal pentru degajarea arterelor de copacii căzuţi.

Totodată, din cauza furtunii puternice în municipiul Galaţi s-au rupt şi firele de contact ale troleibuzelor şi tramvaielor, motiv pentru care circulaţia cu aceste mijloace de transport în comun a fost oprită temporar, un timp circulând doar autobuzele.
 
Totodată, şeful Serviciului Judeţean de Amabulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, a spus că zece persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a primi îngrijiri medicale.
 
"Au fost transportate la spital zece persoane cu diferite traumatisme, printre care şi bărbatul de la Vânători, care a fost scos de sub copac şi care a suferit un traumatism cranian şi diferite contuzii", a spus Polinschi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.