Poliţiştii şi jandarmii organizează, marţi noapte, filtre în mai multe zone ale Capitalei, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Cinci dosare penale au fost întocmite după ce în autoturismele mai multor persoane au fost găsite un pistol, cuţite şi o bâtă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, la filtrele din Capitală participă aproximativ o sută de poliţişti de ordine şi siguranţă publică, rutieră, luptători ai Poliţiei Române şi jandarmi, acţiunea având ca scop menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În urma verificărilor, au fost găsite un pistol, care a fost ridicat pentru cercetări, mai mute cuţite şi o bâtă.

”Până în acest moment, în acest filtru, au fost descoperite cinci persoane care deţineau în autoturismele acestora obiecte interzise la deţinere”, a declarat comisarul-şef de poliţie Valentin Ioniţă, de la IGPR.

Cele 5 persoane în autoturismele cărora au fost găsite obiectele au fost duse la o unitate de poliţie, pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, au fost întocmite 5 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 372 Cod Penal, vizând ”portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berchet, a anunţat, marţi, că situaţia este sub control, iar instituţia are capacitatea de a gestiona situaţii ca cea apărută după bătaia dintre clanuri din Sectorul 6. În sectoarele 2 şi 5 au fost instituite dispozitive speciale de siguranţă publică, atât fixe, cât şi mobile. În Sectorul 6, după o bătaie între clanuri, o persoană a murit şi alta a fost rănită, fiind în spital.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.