O explozie s-a produs, luni, la rafinăria Petromidia din Năvodari aparţinând grupului Rompetrol, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat, iar deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic, patru persoane fiind rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:44 - Doi dintre răniţii în explozia de la Petromidia vor fi aduşi la Spitalul Bagdasar, ceilalţi doi, la Spitalul de Arşi. Un bărbat are arsuri pe 100% din suprafaţa corpului

Cele patru persoane rănite în urma exploziei produse luni seară la rafinăria Petromidia vor fi aduse în Capitală, a declarat pentru News.ro secretarul de stat Raed Arafat. El a precizat că două dintre victime, în stare mai gravă, vor fi transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar celelalte două, care au arsuri mai uşoare, vor ajunge la Spitalul de Arşi.

Ministerul Sănătăţii a precizat că victimele exploziei sunt un bărbat de 35 de ani, cu arsuri gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. Acesta este stabil, intubat şi va fi transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Un alt bărbat, de 49 de ani, are arsuri gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Pacientul este stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, este intubat. Şi el va fi transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, au arsuri de gradul II-III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului. Ei sunt stabili, respiră singuri şi nu au leziuni pe căile respiratorii. Pacienţii vor ajunge la Spitalul de Arşi din Capitală, au precizat oficiali ai Ministerului Sănătăţii.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici, a declarat pentru News.ro că la Spitalul Judeţean Constanţa a mai fost transportată şi o persoană care s-a intoxicat cu frum.

UPDATE 18:45 - Arafat: Două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la Rafinăria Petromidia

Două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la Rafinăria Petromidia din Năvodari, iar deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic, patru persoane rănite fiind în prezent transportate cu ambulanţe la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean Constanţa.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro că două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat, luni după-amiază, la Rafinăria Petromidia, iar deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic.

În urma deflagraţiei, patru persoane au fost rănite, iar la ora transmiterii acestei ştiri acestea sunt transportate la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Colonelul Daniel Popa, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa a declarat pentru News.ro că la Rafinăria Petromidia au fost trimise iniţial cinci autospeciale pentru stingerea incendiilor, după care numărul acestora a fost suplimentat cu încă două.

ISU Constanţa a declanşat planul roşu de intervenţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.