Mai multe persoane sunt cercetate de poliţiştii doljeni, după ce ar fi falsificat semnăturile unor medici de la un spital din Craiova şi ar fi obţinut astfel 46 de concedii medicale. În baza acestor certificate, persoanele respective ar fi încasat în total 240.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au desfăşurat opt percheziţii în Craiova şi Băileşti, în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune.
 
“Din cercetările efectuate de poliţişti, sub supravegherea procurorilor, a rezultat faptul că, în perioada 2019-2021, ar fi fost falsificate semnăturile unor medici, angajaţi ai unui spital din Craiova, fiind astfel eliberate 46 de certificate de concediu medical pentru patru persoane fizice, ce nu ar fi fost examinate de medicii respectivi”, se arată în comunicatul IPJ Dolj. 
 
Sursa citată menţionează că în baza certificatelor de concediu medical astfel obţinute, dar şi a unor contracte de asigurare pentru concendii şi indemnizaţii de asigurări de sănătate, beneficiarii ar fi încasat în total 240.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente ce pot constitui mijloace materiale de probă în cursul procesului penal.
 
Cercetările continuă în acest caz în vederea clarificării stării de fapt şi a identificării tuturor persoanelor implicate, urmând ca în funcţie de materialul probator administrat dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet competente, cu propunerile corespunzătoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.