Doisprezece cetăţeni din Irak, Afganistan şi Pakistan, între care şi şapte copii cu vârste între doi şi 14 ani, care au încercat să iasă ilegal din România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră ai Sectorului Politiei de Frontieră Borş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei de Frontieră, vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Borş, judeţul Bihor, au observat, în jurul orei 04:00, pe direcţia localităţii de frontieră Sântion, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Poliţiştii de frontieră au intervenit, iar grupul de 12 persoane, format din patru bărbaţi, o femeie şi şapte minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi dus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că migranţii sunt cetăţeni din Irak, Afganistan şi Pakistan - cinci adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, şi şapte minori, cu vârste între doi ani şi 14 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Migranţii au declarat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în apropiere de graniţă cu un autoturim şi intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe  jos, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria şi au întocmit actele de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.