Doi bărbaţi din Constanţa sunt cercetaţi de procurorii constănţeni, după ce au agresat un bărbat şi l-au înjunghiat, fapta petrecându-se într-un club din staţiunea Mamaia. Cei doi au mai fost condamnaţi la închisoare pentru tentativă de omor. Anchetatorii au solicitat arestarea preventivă în lipsă a celor doi, aceştia sustrăgându-se cercetărilor, procurorii având suspiciuni că ei ar fi plecat din ţară imediat după comiterea faptei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorii au formulat pe data de 14 august, propunere de arestare preventivă, în lipsă, pentru Vasile Neculai (fost Băncuţă), zis Eminescu, 33 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi pentru Tani-Fidis Băncuţă, zis Tancu, 43 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Procurorii au stabilit că pe data de 2 august, la ora 3.30, Silviu-Ionel Ştefancu se afla în clubul Asylum din staţiunea Mamaia şi a fost agresat de către Vasile Neculai.

“În timpul conflictului i-au fost aplicate lovituri cu obiect tăietor-înţepător la nivelul bărbiei, zonă vitală a corpului, şi la nivelului pieptului, plăgi tăiate ce au necesitate îngrijiri medicale evaluate la 8-9 zile de îngrijiri medicale şi sutură”, au precizat anchetatorii.

Procurorii susţin că în acest conflict a intervenit şi Tani-Fidis Băncuţă, care a aplicat victimei o lovitură la nivelul gâtului şi ulterior a lovit-o cu o teacă de cuţit în zona omoplaţilor.

“Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin şi a indus stare de frică şi panică în rândul clienţilor. La data de 13 august, au fost puse în executare mandate de percheziţie domiciliară în vederea identificării de probe necesare administrării probatoriului cauzei şi depistării inculpaţilor însă aceştia nu au fost găsiţi, existând suspiciunea că au plecat din ţară într-un timp foarte scurt de la săvârşirea infracţiunilor şi încearcă sustragerea de la tragerea la răspundere penală”, se mai arată în comunicat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au precizat că în urma investigaţiilor bărbatul agresat şi concubina acestuia nu au fost ameninţaţi cu acte de violenţă sau alte forme de presiune de către de către cei doi bărbaţi după comiterea faptei.

Procurorii au precizat că cei doi agresori au fost condamnaţi în trecut pentru tentativă de omor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.