Poliţişti şi jandarmi au intervenit, marţi, după ce un scandal a izbucnit la Târgovişte, în timpul procesiunii organizate la înmormântarea unei fete de 13 ani, care a murit după ce a fost lovită de o maşină pe trecerea pentru pietoni. Participanţii la înmormântare i-au lovit pe poliţiştii care nu le-au permis să intre cu cortegiul funerar pe strada unde locuieşte şoferul aflat la volanul maşinii implicate în accident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IPJ Dâmboviţa a transmis, marţi, precizări cu privire la scandalul produs la Târgovişte în timpul unei înmormântări. 

”Având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele 5 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, informează, marţi după-amiază, oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa. 

Scandalul în urma căruia s-a ajuns ca unii dintre cei prezenţi la procesiunea funerară să lovească poliţişti a izbucnit după ce rudele fetei decedate au vrut să intre pe strada unde locuieşte şoferul aflat la volanul maşinii care a lovit-o de copilă, iar acest lucru nu le-a fost permis au declarat pentru News.ro surse judiciare.  

Unii dintre participanţi au devenit agresivi atunci când poliţiştii au blocat accesul pe stradă, redirecţionând convoiul.  

În acel moment Poliţia a cerut intervenţia Jandarmeriei. 

IPJ Dâmboviţa precizează că ”pe parcursul manifestării, forţele de ordine (poliţişti şi jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanţilor”.  

În cele din urmă conflictul a fost aplanat. 

În urma incidentelor a fost constituită o echipă complexă de cercetare fiind efectuate verificări de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj.  

Accidentul a avut loc joi seară, pe Calea Bucureşti din Târgovişte. Fata de 13 ani se afla pe trecerea pentru pietoni când a fost lovită de o maşină la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.