Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut trei percheziţii într-un dosar care vizează un poliţist de la IPJ Covasna, acuzat de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 23 mai 2024, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna,  au efectuat trei percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu şi fals intelectual de către un agent de poliţie din cadrul IPJ Covasna”, anunţă, vineri, DGA, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în anii 2023 şi 2024, agentul de poliţie a primit direct foloase materiale care nu i se cuveneau de la o persoană cercetată într-un dosar penal.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Banii au fost ceruţi ”pentru a îndeplini, neîndeplini sau urgenta efectuarea unor activităţi procedurale într-o cauză penală, nu a înregistrat o plângere depusă de o persoană vătămată care reclama săvârşirea unei infracţiuni şi a întocmit un raport care conţinea date nereale pentru a justifica omisiunea înregistrării plângerii persoanei vătămate”.

”În data de 23 mai 2024 s-a dispus reţinerea agentului de poliţie pentru 24 de ore, cercetările fiind efectuate în continuare de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al lucrătorilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna, al Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov şi Serviciului Operaţiuni Speciale Covasna”, a mai transmis DGA.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.