Un copil în vârstă de 13 ani a fost ţinut, timp de aproape cinci ani, într-o cuşcă, la o stână din judeţul Braşov, unde era pus să presteze munci grele. Miercuri, poliţiştii fac descinderi la stâna la care copilul a fost ţinut sclav.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ancheta în acest caz a început în urma unei alte investigaţii, în care trei persoane au fost trimise în judecată. 
 
”Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei persoane (rechizitoriul din 11 ianuarie 2024), a reieşit faptul că, în perioada 2018-2022, aceeaşi victimă minoră ar fi fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către o persoană, proprietară a unor stâne situate într-o comună din judeţul Braşov. Persoana vătămată minoră ar fi fost agresată, în mod repetat, adăpostită într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinută într-o continuă stare de aservire”, informează, miercuri, reprezentanţii Poliţiei Braşov. 
 
Copilul exploatat are 13 ani, au precizat pentru News.ro surse judiciare.
 
Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, fac percheziţii la două aşezări pastorale - stână şi grajduri - în acest dosar care vizează infracţiuni de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului. Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.