Un număr de 34 de sancţiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost date în urma unor controale în trafic făcute de poliţiştii de la Brigada Rutieră din Capitală pentru prinderea şoferilor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Totodată, au fost constatate patru infracţiuni. Printre cei prinşi băuţi la volan s-a aflat şi fostul soţ al Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
*Acţiune a Poliţiei Capitalei pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive
 
Poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, activităţi de control în mai multe puncte, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie înregistrate din cauza conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.
 
În urma acestor controale, poliţiştii rutieri au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 21.500 de lei, şi au constatat 4 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere: 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; una pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere; una pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, a anunţat Brigada Rutieră.
 
De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere: 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie), 3 pentru infracţiunile la regimul rutier; 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric; 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea unui autovehicul pe drumurile publice.
 
Totodată, au fost reţinute şi 8 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.
 
 
Astfel, un bărbat în vârstă de 43 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din Sectorul 1 sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la sediul INML pentru recoltarea de mostre biologice,  fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
 
Este vorba despre Bogdan Ionescu, fostul soţ al Elenei Băsescu.
 
Un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, a fost prins conducând un autovehicul pe o stradă din Sectorul 3 sub influenţa alcoolului. În cazul său, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la sediul INML în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.